Foto:

‘MIJN KAT INSPIREERDE ME OM GRIJZE GORDIJNEN TE KIEZEN’

Rianne Lindhout15 October 2015

Gideon Koekoek stond eind 2001 in Advalvas met zijn studentenkamer. Hoe woont de toenmalige student natuur- en sterrenkunde 14 jaar later? Hij is in Amsterdam gebleven.

Gideon Koekoek

“Sinds mijn studentenkamer ben ik twee keer verhuisd, eerst woonde ik aan de overkant van deze straat op 20 vierkante meter. Ik vond het er prima, maar het was wel een krotje. Toen de buurt werd gerenoveerd, mocht ik uit zes gerenoveerde appartementen kiezen. Nu woon ik drie keer zo groot als eerst.

“Toen ik hier kwam wonen was ik aan het promoveren, ik had een klein salaris. Ik had vroeger veel Ikea-spullen en die zijn prima, maar nu koop ik ook af en toe een designmeubel. Dat trekt wel de hele boel omhoog. Dat tv-kastje dat je nog net achter mij ziet bijvoorbeeld, met ovalen zijkanten. En de oude seinlamp die geel licht geeft.

“Ik vind alles in mijn huis mooi, behalve dat een van mijn twee katten de bank als krabpaal gebruikt. De mooie, grijze vacht kleurt wel mooi bij de paarse bank. Dat inspireerde me om deze grijze gordijnen te kiezen.”

Gideon werkt als natuurkundeleraar op het Gerrit van der Veen College. Ook is hij docent op de Universiteit Leiden en werkt hij een dag per week bij Nikhef, het nationaal instituut voor subatomaire fysica.

Studentenkamer Gideon Koekoek